Erkek Lazer Epilasyon
Bakımlı görünmek denilince kadın olsun erkek olsun, aklımıza istenmeyen tüylerimiz geliyor. Günümüz estetik anlayışına bağlı olarak, istenmeyen tüylerinden kurtulmak için erkekler de en az kadınlar kadar lazer epilasyonun avantajlarından yararlanıyor ve yoğun ilgi gösteriyor. Hatta istatistiklere bakıldığında, erkeklerin kadınlardan daha çok epilasyon yaptırdığını söyleyebiliriz. Çünkü lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulma yöntemidir. Tek seansta bile ciddi dökülmeler meydana gelmektedir. Ağda, cımbız veya kuaförlerde iple yapılan uygulamalar lazer epilasyon ile artık tarihe karışıyor.
Temel olarak kadın epilasyonu ile erkek epilasyonu arasında hiçbir fark yoktur. Hatta erkeklerde daha başarılı sonuçlar alındığı da bir gerçektir. Çünkü erkeklerin kıl yapısı daha kalın ve koyu renkli olduğu için, lazer ışınları da kıla rengini veren melanin pigmentini hedefliğinden dolayı, erkek vücudundaki kılları daha kolay tespit eder. Erkeklerde epilasyonun daha başarılı olmasının bir diğer nedeni de hormon dengesidir. Kadınlarda adet dönemi, hamilelik gibi hormonel dengeyi bozan unsurlar olduğu için, tüylenme oranı kadınlarda daha tekrar eden bir şekildedir. Erkekler en çok sakal üstü yanak bölgesi, ense, sırt, kol, el, göğüs gibi kıllanmanın yoğun olduğu bölgelerle ilgili epilasyona başvurur ve çok etkili sonuçlar alınır. Hijyen ve pratiklik açısından genital bölge epilasyonu yaptıran erkeklerin sayısı da oldukça fazladır. Epilasyonun acılı bir uygulama olduğunun sanılması da günümüzde yanlış bir bilgidir. Çünkü artık Buz Lazer Epilasyon teknolojisi var ve seanslar son derece konforlu geçmektedir.
Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?
Lazer epilasyon süreci, epilasyon yapılacak olan bölgenin temizlenmesi, bölgedeki uzun olan kılların kısaltılarak epilasyona uygun hâle getirilmesi ve lazer cihazı ile taranması şeklinde üç aşamadan oluşmaktadır. Lazer epilasyona başlamadan önce, epilasyon yapılacak bölgeye özel bir jel sürülür. Daha sonra ten ve kıl rengine göre size en uygun lazer epilasyon cihazı ile epilasyon yapılacak bölge taranır. Bu işlem kıl yoğunluğuna göre birkaç dakika veya birkaç saat sürebilir. Bir seans yaklaşık olarak 15 dakika ile 45 dakika arasında sürmekte ve seans aralıkları 4-8 hafta arasında değişmektedir. Lazer epilasyon uygulaması ciddi bir işlemdir, uzmanlık ve tecrübe gerektirir. Ehil olmayan kişilerin ve denetlenmeyen firmaların yaptığı uygulamalar kalıcı sorunlara yol açabilir. Bu sebeple lazer epilasyon merkezinin doğru seçilmesi son derece önemlidir.
Yazın Lazer Epilasyon Uygulanır Mı?
Lazer epilasyon yapılan bölgenin direk güneş ışınlarından bir süre sakınılması gerekmektedir. Önerilen güneş koruyucuları düzenli kullanıldığı taktirde yazın epilasyon yapılmasında sakınca bulunamamaktadır. Bu koşullar yerine getirildiğinde lazer epilasyonun yaz veya kış aylarında yapılması arasında bir fark bulunmamaktadır, istenmeyen tüylere karşı aynı sonuç alınabilir.
Lazer Epilasyon Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?
- Lazer epilasyona gelmeden bir hafta öncesine kadar kökünden kıl alma (ağda vb.) işlemi yapılmaması gerekir.
- Lazer epilasyona gelirken aşırı uzamış olan kıllar makas veya jilet yardımıyla kısaltılabilir.
- Lazer epilasyon öncesi tüyleri sarartma veya boyama gibi işlemlerin yapılmaması gerekir.
- Lazer epilasyona gelmeden 15 gün öncesine kadar cilde herhangi bir peeling yapılmamalıdır.
- Lazer epilasyon yapılacak bölge temiz olmalı, epilasyon yapılacak olan bölgede makyaj olmamalıdır. Son 6 ay içerisinde roaccutane kullanılmamış olunması gerekmektedir
Lazer Epilasyon Sonrası
- Lazer epilasyon uygulanan kılların kökleri 3 ile 10 gün içinde uzayarak dökülmeye başlar.
- Kişinin cilt hassasiyetine göre 1 saat ile birkaç gün arasında kızarıklık oluşabilir.
- Epilasyondan hemen sonra ılık duş alınabilir. Bir hafta kese, peeling gibi cildi tahriş edecek uygulamalar yapılmamalıdır.
- Hormonal bozukluğu olan kişilerde seans sayıları daha az veya daha fazla olabilmektedir.
- Her seans sonrası kıl yoğunluğu % 15-20 arasında azalacaktır.
- Epilasyon uygulandıktan sonra 3 gün yoğun güneş ışığından korunulmalıdır. Güneşe çıkmak gerekiyorsa koruma faktörlü kremler kullanılmalıdır.